TEKİRDAĞ / MARMARA EREĞLİSİ - 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Fax 02826134410
Bahçelievler mahallesi zambak sokak no3 M.EreğlisiTekirdağ
Vizyon
Yûnus’tan, âşıklardan ve âlimlerden öğrendik ki ilim dedikleri kendini bilmekmiş ancak. Biz de onlardan aldığımız ilhamla, gençlerimizin kendilerini tanıyacakları ve şahsiyet kazanacakları bir eğitim ortamı hazırladık. Kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyilik ve güzellik dağıtacak, cesur ve lider ruhlu gençler hayâl ettik. Bilgisiyle kendisine ve topluma fayda sağlayacak, giderek karmaşıklaşan hayatı kolaylaştıracak bu gençleri yetiştirirken eğitim planlamamızı her birinin ilgi ve yeteneklerine göre kişiselleştirdik. Öğrenmeyi öğrenmelerini, merak duygularını daima canlı tutmalarını, birbirleriyle iş birliği içinde ilerlemelerini önemsedik. Ahlakî ve vicdanî sorumluluklarının farkında, entelektüel ve estetik zevk sahibi gençlerimizin sayısını artırmak ve ülkemizin yarınlarına katkı sağlamak için 75.Yil Cumhuriyet Ortaokullu Olduk.
Misyon
75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Olarak Amacımız; Değerli Velilerimizin Katkısı, Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarımızın Özverili Çabaları Ve Güzel Öğrencilerimizin İstemeleriyle; Daha iyi, huzurlu bir gelecek için doğuştan var olan merak duygusu ile sorgulayan; bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğü içinde hareket eden, değer merkezli ve entelektüel, estetik bakış açısına sahip kültürlerarası anlayış ve saygı çerçevesinde geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilen dinamik nesiller yetiştirmektir.
Yürüme Mesafesinde
İlçe Merkezi